DRAGØRS AKTIVITETSHUS

....for din sundhed

 

1. Håndarbejde modvirker stress og angst

Forskning har vist, at strikning, hækling og lignende håndarbejde afhjælper stress. Et britisk studie, hvor 3.500 "strikkere" medvirkede, dokumenterede, at hos 81 % med symptomer på depression meldte en følelse af glæde sig, når de begyndte at strikke. Mere end halvdelen tilkendegav oven i købet, at de følte sig "meget mere glade". Læs mere om andre helsebringende virkninger ved håndarbejde, som videnskaben har afdækket på CNN.

 

2. Håndarbejde øger selvværdet

Når du har færdiggjort et strikket eller hæklet værk, er følelsen af stor tilfredshed og stolthed velbekendt. Denne følelse af tilfredshed og af at have nået et mål bliver yderligere boostet, når folk roser dit væk. Det giver inspiration til at gå i gang med et nyt projekt. Rosen er ren belønning og den bidrager til at øge selvværdet.

 

3. Håndarbejde udskyder og reducerer tab af hukommelse

Hukommelsestab er formentlig endnu ikke det store tema for de fleste af Boligmagasinets læsere. Derfor er det alligevel vigtigt i en tidlig alder at give kroppen og hjernen noget at beskæftige sig med, der holder sindet ungt og friskt. 

Angående tab af hukommelse, så viste et universitetstudie fra 2011 af 1.321 forsøgspersoner mellem 70 og 89, at dem, der hæklede eller strikkede, havde mindre risiko for at blive ramt af tab af hukommelse.

4. Strikning og hækling reducerer rygning

Mange rygere bliver ved med at ryge, fordi de så har noget at tage til med deres hænder. Prøv at tage smøgerne fra dem og erstat det med noget garn og nogle strikkepinde eller en hæklenål. Hos rigtigt mange vil den dårlige vane forsvinde og blive erstattet med en aktivitet, der giver mening.

 

5. Mindsker behovet for slik og snacks

Dette fungerer på samme måde som med rygning. Når vores hænder har noget at tage sig til, bliver det lettere for os at holde nallerne væk fra kartoffelchipsene eller fra det slik, som vi ellers bevidstløs skovler i os.

 

6. Håndarbejde kan lette fysisk smerte

 

DET SKER

BESØGSTÆLLER