DRAGØRS AKTIVITETSHUS, WIEDERGÅRDEN...

...for din sundhed!

Aktivitetshusets Havegruppe

 

Havesæsonen  2017


 

Havegruppen på inspirationstur til Haveselskabets udstilling

CPH GARDEN

24. juni kl. 8.15: Morgenfriske og forventningsfulde mødte dele af Havegruppen op på Dragør Station og drog af sted i bus 350S. Undervejs ved Str. Magleby Strandvej steg endnu et medlem ombord, og under livlig snak og en busfuld af ungdom, nåede vi Sundbyvester Plads, hvor vi skiftede til bus 4A.

Vejret var passende til turen, men meteorologerne varslede øs regnvejr hen på dagen. På Mozarts Plads skiftede vi til 3A og nåede til Valbyparken omkring kl. 9.20.

Efter en frisk gåtur ned gennem den smukke park med de høje popler og aktive mennesker omkring her og der, nåede vi Haveselskabets "CPH Garden 2017” - i så god tid at vi kunne drysse lidt omkring og nyder parkens små haver.

Kl. 10, og efter en kø tur, blev vi godkendt og lukket ind med grønt bånd om vores håndled og en mulepose på skulderen. Efter en lille snak, besluttede vi at udforske pladsen med de mange boder hver for sig og igen mødes nogle timer senere. På pladsen var vi i kort kontakt med endnu to medlemmer af Havegruppen.

Ved gennemsyn af området var der utallige emner at vælge imellem. Vi kunne bl.a. se fredfylde frodige urtehaver, hyggekrog i haven, havehuse og drivhuse, orangeri, bygget af genbrugsmaterialer, kugle grill, Heatmax gasgrill, plantebord, rullebord, bambus væg, sol seng, hængestol, vaser og potter, træ, sten og fliser, plantning og pasning af sommerløg, sylt med havens bær og frugter, havepavilloner med insektnet, træer, stauder, urter, blomster, Frø og meget mere.

Ved gensyn to timer senere havde vi hentet ny oplevelser og en smule viden, købt 2 clematis fra ”Flowershowet”, (der bliver bragt ud -l ige til døren),samt krydderier og fugleplakater, en ”Skån ryg og knæ” stol og flere typer frø.

Bortset fra nogle få medlemmer, konstaterede vi dog, at stedet helt levede op til Havegruppens forventninger.

Vi sluttede glad og munter over en god frokost i ”Café Rosenhaven”.

Flere Havegruppe medlemmer besøgte udstillingen de følgende dage. Hjemturen forløb nogenlunde som udturen, bare i omvendt rækkefølge.

I det store hele oplevede vi sammen en lys dag under de mørke skyer…..skyer, fuld af regn til vores tørstige haver i Dragør.

Tak for velvilligt tilskud til entrébilletter fra Aktivitetshusets Venner.

Tryk her , for at se alle billeder fra CPH Garden


 16. august  - Besøg i Annettes have:

Kollage 17 8 16 Medium

Tryk her for at se alle billederne fra havebesøget

Til årets sidste havevandring hos Annette og Jan, havde vi dejligt solskin og næsten ingen vind.

De viste os begge rundt i deres dejlige hus og have og Annettes grønne fingre kommer her til sin ret i den velpassede have, der tilmed har en fantastisk udsigt til vandet.

I haven er både drivhus, tomater og kartofler indpasset fint mellem diverse blomsterafsnit, krukker og urtehave.

Dejligt hjemmebag til kaffen - ja, igen en rigtig hyggelig dag sammen med havegruppen.


 2. august -  Besøg i Anne og Hennings have:

Kollage 17 8 2 2 Medium

 Tryk her for at se alle billederne fra havebesøget

I år var vi så heldige at ramme en solskinsdag til vores havebesøg. Denne tid på året er jo meget frodig, hvor sommerblomsterne er i fuldt flor og drivhus+køkkenhave bugner af frugt og grønt.

Det er altid hyggeligt at få havegruppen på besøg og få en snak om hvad vi har valgt at dyrke i år. Man må jo nok indrømme, at der har været lidt travlhed i haven inden havefolket dukker op (man kommer jo rundt i alle havens kroge, inden besøget..).

Bagefter kan haven få en timeout, så ukrudtet kan gro lidt igen, hækken blive pjusket og græsset lidt langt.

Anne og Henning siger tak for en hyggelig og varm dag med havegruppen.


5. juli - Besøg i Hiroko og Birgers have:

Gruppe

Tryk her for at se alle billederne fra havebesøget.

Igen var vi heldige med vejret til havevandringen hos Hiroko og Birger.

Forhaven med diverse vinranker og figentræer, har vokset sig endnu flottere og baghaven (deres skønne oase) står ekstrem grøn  frodig og særdeles velpasset og trimmet.

Efter haveturen bød værterne på et overdådigt kaffebord.

Tak for hyggeligt selskab. 

Havegruppen


 

28. juni - Besøg i Bentes have:

haveklubben2 Custom

Bente havde bestilt godt vejr til havegruppen, der kom på besøg for første gang. Haven er fint anlagt, med flere terrasser med rhododendronbede (hendes Sofiero ) + frugttræer og bede med stedsegrønne og formklippede elementer, diverse roser, høje træer og buske.

Vi nød kaffen med boller og lagkage, på en solrig og varm eftermiddag hos den særdeles gæstfrie værtinde.

Havegruppen


14. juni - Besøg i Kirstens have:

Kirstens 14jun17

Havevandringen i år hos Kirsten var tidligt på sæsonen, men haven er frodig grøn, roserne er lige begyndt at blomstre, og de krybende blå kantplanter (Campanula) indrammer smukt bedene.               

Igen en hyggelig dag i Kirstens smukke og velpassede have!                              

Havegruppen.


31. maj - Besøg i Else og Oles have:

Havemøde 310517

Else og Ole, som havde besøg af havegruppen for første gang, bød os velkommen til årets første havevandring på en solrig, men noget blæsende 31. maj.

Deres have er anlagt i terrasseafsnit med diverse løgplanter, og lige nu med de fineste storblomstrende Rhododendron og bl.a. en stor samling forskelligfarvede Iris.

Til kaffen fik vi Elses gode kager og vi fik sagt tillykke til Bente, der havde fødselsdag på dagen.

Havegruppen siger tak for en rigtig hyggelig eftermiddag.


 Webmaster denne side: Carl-Henrik Coakley - opd. 31. marts 2018

DET SKER

LOG-IN FOR AKTIVITETSLEDERE OG ADMINISTRATORER.

BESØGSTÆLLER


Dragørs Aktivitetshus - Wiedergården 2, 2791 Dragør - CVR: 12881517  Tlf.: 3289 0291