DRAGØRS AKTIVITETSHUS, WIEDERGÅRDEN...

...for din sundhed!

Set og sket logo     

i Dragørs Aktivitetshus

Aktuelle begivenheder i tekst og billeder.

 

--------------------------------------o0o--------------------------------------

 

Søndagscafé 15. september med RubberBand

Billeder af Rubbarband, publukum og H¨fner El-Bas

Billeder herover. Øverst tv: Fra v. Birger Svanholt (på "Paul McCartney" bas), Bo Langhoff, Peter Wittorff og Søren Dahlberg. Øverst th: Entusiastisk publikum (når musikken spillede). Nederst tv: SÅ blev der rock'et til "I SAW HER STANDING THERE", og "SHE LOVES YOU, YEAH, YEAH...". Nederst th: Den legendariske Höfner el-bas, denne dog til "højre hånd").

Akustisk koncert med RubberBand for næsten fulde huse.

Der var højt humør, og der blev rock'et og sunget med på alle de fantastiske Beatles hits, som vi alle kender fra vor ungdom i 60'ne. Ca. 80 tilskuere var vidne til en forrygende koncert med RubberBand, som i år kan fejre 40 års jubilæum. RubberBand spiller udlukkende "The Beatles", og for første gang gav de en akustisk koncert - det gjorde de rigtig godt! En herlig eftermiddag i selskab med et rigtig oplagt band!

 

---------o0o---------

 

Besøg fra Sverige 12. september 2019.

 

 

Svenskere sept 2019

Aktivitetshuset havde 12. september 2019 besøg af  20 embedsmænd fra Halland i Sverige sammen med repræsentanter fra Healts Care Danmark. 

Alle deltagere udtrykte stor glæde omkring besøgets forløb, og ville tage viden med hjem omkring frivillighed og anvendelse af fondsmidler.

 

---------o0o---------

 

 

Frivillig Fredag 30. august 2019.

 

 

Frivillig Fredag 30 08

Den sidste fredag i august fremviste byens ildsjæle endnu engang deres færdigheder i teltet på Dragør havn. I lokalarrangementet "Frivillig Fredag" var Dragørs Aktivitetshus naturligvis også repræsenteret, og der var bred opbakning til begivenheden af husets mange frivillige.

 

---------o0o---------

 

 

 

Grisefest tirsdag 28. august 2019.

 

 

Grilldag 28 august

Tirsdag eftermiddag var der igen tændt op i grillen på terrassen, hvor Theis kræsede om de fremmødte med lækre ristede grise med tilbehør, og efterfølgende kaffe og kage.

 

---------o0o---------

 

Kinesisk delegation på besøg

21. august 2019.

 

Kinesere på besøg august 2019

Aktivitetshuset havde 21. august besøg af 10 kinesiske embedsmænd og lokalpolitikere fra Zhejiang Provinsen, der ligger 240 km. fra Shanghei.

Gruppen, der først var blevet modtaget på rådhuset, udtrykte stor begejstring for aktivitetshuset og den store frivillighed, som er uden sammenligning til kinesiske forhold.

 

---------o0o--------- 

Seniornetværket Malmö på besøg

20 august 2019.

 

Seniornetvgærk Malmö 2019

Aktivitetshuset havde 20. august besøg fra Seniornetværket i Malmø. Tidligere besøg fra Seniornetværket inspirerede en ny gruppe til at opleve aktivitetshuset, hvor der denne gang kom 15 personer.

 

 ---------o0o---------

Så er lydavisen blevet let tilgængelig.

10. juli 2019.

 

Lydavisen 2019

De flittige lydavisfolk og Aktivitetshusets tekniske chef Ole Larsen fejrer, at et længe næret ønske om at lydavisen kan nås via link nu er blevet en realitet. 
Alle kan nu få glæde af lydavisen uden at have en speciel afspiller, blot man har adgang til en pc via linket wiedergaarden.dk/lydavis

 

---------o0o---------

Svendeprøve i Smedeværkstedet

23. maj 2019.

 

Leises havelåge Set Sket

 Ved sæsonafslutningen kunne en af smedeværkstedets ny "piger", Leise Svane Andersen, præsentere sit svendestykke: En smuk havelåge med vikingemotiv. Vi glæder os til at se den på sin rette plads.

 

---------o0o---------

 

 

Vinsmagning af sommerens vine.

 

Vinsmagning i maj 2019

Tirsdag 21. maj 2019 var der vinsmagning i Aktivitetshuset, hvor Søren fra Meny gav prøver på sommerens vine.

---------o0o---------

 

Indoor cycling i Aktivitetshuset

er nu en realitet.

 

Indoor cycling Set Sket

14. maj 2019 er de længe ventede Indoor cycling-hold etableret og igang, og der køres med stor entusiasme så ruderne dugger.

 

---------o0o---------

 

Besøg af 50 pensionister fra Malmø

17. april 2019. 

Seniornetværket

Aktivitetshuset havde den 17. april besøg af 50 pensionister fra Seniornetværket i Malmø. Alle udtrykte  stor begejstring for såvel den indledende orientering som for rundvisningen i huset.
I Malmø er aktiviteterne i Seniornetværket spredt over hele byen - og man har brugerbetaling. Afskeden var præget af, at flere ville tage oplevelserne med hjem som en inspiration til udviklingen i deres kommune. (Peter Tversted)
 
 

---------o0o--------- 

Blomsterforår 2019

På en helt almindelig mandag flyttede foråret ind i Dragørs Aktivitetshus .

 

---------o0o---------

 

En eftermiddag med Erik Grip

Søndagscafé 10. marts 2019.

 

Erik Grip collage 10 03 2019

Festsalen var dækket op med kaffe og kager, og der var fyldt til sidste plads, da Erik Grip underholdt ved Søndagscaféen 10. marts. Med muntre anekdoter mellem numrene fik han hurtigt publikum med, og der blev sunget med på de gammelkendte sange... Også hans familie og barnebarn så ud til at have en hyggelig dag.

 

---------o0o---------

Fastelavn i Dragørs Aktivitetshus

mandag 4. marts 2019.

Fastelavn på Wiedergården 2019

Som traditionen byder, rides der mandag til tønden i St. Magleby, og fastelavnsrytternes puncherute lagde igen vejen forbi Dragørs Aktivitetshus. Rytterne sang de traditionelle skålsange, og udbragte Dragørskålen for huset og dets brugere, inden de drog videre til næste stop.

 

 ---------o0o---------

Glemmer du - så husker jeg.

Demensforedrag af Henning Kirk

22. januar 2019

 

Glemmer du så husker jeg collage

Tirsdag eftermiddag besøgte læge og foredragsholder Henning Kirk Dragørs Aktivitetshus, og de mange fremmødte fik en indgående gemmengang af hjernens funktioner, hvad der sker, når man rammes af demens, og hvad der kan gøres for at forebygge og forsinke at det sker.

 

---------o0o---------

Morgensang i foyeren.

 

Morgensang jul 2018

Så er starten på julemånedens morgensang skudt i gang. Fredag morgen 7. december var en lille morgenduelig skare mødt op for at synge julen ind i Aktivitetshuset. Nåede du ikke at deltage, får du endnu en chance fredag 14. december, hvor vi håber mange flere vil være med. 

 

 ---------o0o---------

 Ældretopmøde 2018.

 

ldretopmøde 28 11 2018 collage 

 Onsdag 28. november havde Dragør Kommune indbudt til ældretopmøde i Aktivitetshuset.   Borgmester Eik Dahl Bidstrup bød velkommen, og fortalte lidt om Kommunen, Aktivitetshuset og nutidens- og fremtidens pensionister. Derefter bød musikskoleleder og operasanger Jacob Honore op til fællessang, hvor alle 150 fremmødte deltog. 

Seniorforsker ved Nationale Forskningscenter VIVE, Anu Siren, gav os et indblik i ældrelivets udvikling og fremtid, og Ældrerådets formand Leif Ingersholm fremlagde et eksempel på et alternativt bofællesskab. 

Kommunen var herefter vært ved et lille buffet-arrangement, mens der samtidigt var mulighed for at besigtige de forskellige aktiviteter. Aftenen afsluttedes med oplæg og debat ved sundheds- og ældreudvalgets Liselott Blixt.

 

---------o0o---------

 

Juleristart 2018.

 

Jul i Wiedergården 2018 

Juleri 2018

Så er juleforberedelserne så småt gået i gang. Her er juledekorationerne og udsmykningen ved hoveddøren under vejs.

 

 ---------o0o---------

 

Billardgruppens efterårsturnering 2018.

 

Billardvindere 2018

Fredag 9. november afholdt billardgruppen efterårsturnering med mange deltagere. Vinder blev Leif Thusholt (th) med Ole Svendsen (tv) på andenpladsen.

 

---------o0o---------

 

Halloween efterårsfest 2018.

 

Halloween Efterårsfest 3. november 2018

Lørdag 3. november var Aktivitetshusets festsal endnu engang rammen om efterårets store Halloween-fest. Der var pyntet fint op, og gæsterne var fantasifuldt udklædt til lejligheden.

 

---------o0o---------

 

Bamseshow 9. oktober 2018.

 

 

Bamseshow 1

Bamseshow 2

Tirsdag fik festsalen besøg af en "Bamseklon", som underholdt de fremmødte med sange og melodier fra Bamses Venners bagkatalog.

 

 ---------o0o---------

 

Søndags Café 30. september 2018.

 

Søndags Café 30 09 2018 Collage

Ved udgangen af september var der atter Søndags Café, hvor Nina Raaschou underholdt med Kai Normann Andersen melodier.

 

 ---------o0o---------

 

Thyra Frank på besøg

torsdag 20. september 2018.

 

Thyra Frank Collage

 20. september fik Dragørs Aktivitetshus besøg af Ældreminister Thyra Frank, som viste stor interesse for husets mange aktiviteter.

 

 ---------o0o---------

 

Besøg fra Frankrig

onsdag 26. september 2018.

Besøg fra Frankrig 26 sept 2018

Aktivitetshuset havde den 26. september 2018 besøg af den større gruppe franskmænd, udsendt på initiativ af den danske ambassade i Paris.

Gæsterne, der bestod af flere faggrupper indenfor social- og sundhedssektoren, var meget optaget af den frivilligindsats, der er kendetegnende for aktivitetshuset, og der var stor spørgelyst såvel under rundvisningen som under den efterfølgende orientering i plenum.  

 

---------o0o---------

 

En dag med Julius Svane Lorentzen. 

 Julius Svane Lorentzen Collage

Tirsdag 18. september 2018 kunne Julius Svane Lorentzen berette sin livsfortælling i en fyldt festsal, hvor mange interesserede var mødt op. Julius historie starter i 1919, og frem til i dag er der sket mange spændende og muntre ting, ligesom han var arbejdsaktiv til han blev 94 år.  - Julius runder 99 år 28. oktober 2018.

 

 

---------o0o---------

 

Kastrupløverne Collage 17 09 2018

 

---------o0o---------

 

 Bridge på terrassen

torsdag 23. august 2018.

 

Bridge på terrassen aug 2018 

        Bridgespillerne nyder spillet og det gode vejr på terrassen.

 

---------o0o---------

 

Naturtræning på havnen

21. august 2018

 

 

Naturtræning august 2018

 Havnen og sensommerens gode vejr lagde kulisse til Naturtræningsholdets aktiviteter. Alle hyggede sig med god træning og motion i den friske luft.

 

---------o0o---------

 

Besøg af Bodil Jørgensen

onsdag 19. august 2018

 

Bodil Jørgensen 19 august 2018

19. august var aktivitetshuset vært for et velbesøgt spændende arrangement i “Glemmer Du” regí, hvor skuespillerinden Bodil Jørgensen fortalte erindringer med fokus på demens, som hendes mor måtte leve med i omkring 10 år.
Benny Gyngsø stod for arrangementet

 

---------o0o--------- 

 

Besøg fra Israel onsdag 20. juni 2018.

 

Israelsk besøg

Aktivitetshuset havde onsdag besøg af en delegation fra Israel, hvor medlemmerne havde relationer til sektorer indenfor det offentlige social- og sundhedsvæsen.
Besøget havde til formål at sætte fokus på pensionisters og seniores fysiske og mentale sundhed.

 

 ---------o0o---------

 

"Den gode søvn"

23. maj 2018.

Den gode søvn

23. maj havde Aktivitetshuset besøg af praksissygeplejerske Mette Ehlers, der fortalte om søvnens betydning for vores helbred og velvære og om, hvad man selv kan gøre for at få en god søvn. Mette formidlede sin store viden på området så engageret, at vi alle fik nogle gode tips med hjem.

(Foto og tekst: Peter Tversted)

 

---------o0o---------

 

Videogruppen på spil 17. april 2018.

 

 

Videogruppen 

Kommer man på besøg i Aktivitetshuset, kan man fra tid til anden møde mænd med videokameraer, stativer og lamper. Det er videogruppen som er i gang med en dokumentarfilm om huset og dets mange aktiviteter. Vi glæder os til at se resultatet.

 

---------o0o---------

 

Fransk Visit 20. marts 2018

 

 

012 Custom 2

Aktiviteteshuset havde den 20. marts besøg af 20 plejehjemsledere fra Frankrig.

Efter velkomst blev der vist rundt i huset – og begejstringen var stor. Især den store frivillighed skabte forundring.

Der blev – til gæsternes store tilfredshed- serveret lækkert smørrebrød fra Caféen. 

 

---------o0o---------

 

Foredrag af "Teatrenes dame"

7. marts 2018.

 Speakers Corner 07 03 2018

Onsdag havde Speakers Corner for anden gang besøg af “Teatrenes Dame”, Anne Grethe Lassen, som fortalte underholdende og medrivende om sine år på Det Ny Teater, hvor hun var caster og en af hovedkræfterne bag opsætningen af udødelige operetter som Flagermusen og Den Glade Enke, og senere musicals som Cats, The Phantom Of The Opera og mange flere. At høre Anne Grethe fortælle, er som at være der selv.

 

---------o0o---------

 

Foredrag af Velux Fonden

21. februar 2018.

 Velux Fonden 21 02 2018 Collage

Aktivitetshusets festsal fik onsdag besøg af Velux Fonden repræssenteret ved Frank Ulmer Jørgensen, som fortalte om Fondens historie og formål, og hvordan man kunne søge støtte til aktive ældres  aktiviteter. Velux Fonden har gennem årene bidraget til mange forskellige projekter rundt om i landet, således også til vort eget hus som er blevet hjulpet godt på vej med udstyr til mange af aktiviteterne.

 

---------o0o---------

 

 

Store spilledag collage

Idag havde vi store spilledag i caféen. Der var en rigtig god stemning og der blev spillet alle mulige spil. Alle husets spillegrupper var på banen, og ville gerne lære fra sig. Der var poker, bridge, lhombre, canasta, skak, seqence, missigan, whist og backgammon, men også mulighed for at tage sit eget yndlingsspil med og udfordre andre. Der var flere der tog udfordringen op og kastede sig ud i et nyt spil, mens andre nøjedes med at kigge interesseret på.
Mange gav sig i kast med det store puslespil udenfor caféen. 

 

---------o0o---------

 

SøndagsBanko 18. februar 2018.

 

SøndagsBanko Collage

Så er der igen blevet afholdt "SøndagsBanko", og som vanligt var der rigtig mange fine gevinster for række, 2 rækker og fuld plade. Hanne Vestmar & Co bidrog til en upåklagelig afvikling af spillene, og en hyggelig eftermiddag for deltagerne.

 

 ---------o0o---------

 

 

Besøg af fastelavnsrytterne

12. februar 2018.

 

Fastelavn 2018 SetogSket

Aktivitetshuset var også i år et af de mange stop på St. Magleby fastelavnsrytteres puncherute, og her blev de budt på den traditionelle punch, som rytterne kvitterede for med skålsang og hurra.

---------o0o---------

 

 

Infomøde 31. januar 2018

Infomøde 31 01 2018 2

Infomøde 31 01 2018 1

Onsdag 31. januar bød Dragørs Aktivitetshus til informationsmøde for nye brugere, og Hanne og de frivillige aktivitetsledere for de forskellige grupper fortalte om mulighederne for at udfylde evt. ledig tid med et aktivt og indholdsrigt samvær med husets brugere. Det var glædeligt at se mange nye ansigter, og det lover godt for husets fremtid.


Slut for 2018 - se begivenheder i 2017 ? - tryk her.


 

 


Dragørs Aktivitetshus - Wiedergården 2, 2791 Dragør - CVR: 12881517  Tlf.: 3289 0291