DRAGØRS AKTIVITETSHUS, WIEDERGÅRDEN...

...for din sundhed!

Set og sket logo     

i Dragørs Aktivitetshus

Aktuelle begivenheder i tekst og billeder.

 

--------------------------------------o0o--------------------------------------

 

 

Fastelavn 24. februar 2020.

 

 

Fastelavn i Aktivitetshuset 2020

Mandag fik Aktivitetshuset besøg af fastelavnsrytterne fra St. Magleby, og som traditionen byder er det kun mændene, der må deltage på denne dag. Der blev udbragt de sædvanlige skålsange, og kvitteret med punch inden rytterne drog videre på deres rute.

 

---------o0o---------

 

22. januar 2020 - puslespillet faldt på plads...

puslespil

Så faldt den sidste brik på plads. og vi er klar til at flytte rundt på nogle nye.

---------o0o---------

 

 

 


2019

JULEVINSMAGNING 10. DECEMBER

Julevinsmagning 10dec19

Tirsdag den 10. december var ca. 35 veloplagte vinsmagere mødt til MENY'S JULEVINSMAGNING.

Mange dejlige vine, 5 hvide, 6 røde og en Spumante dessertvin - denne gang arrangeret af Johnny fra Meny i Vestamagercentret på Ugandavej.

Vinene blev denne gang præsenteret af Jørn fra GOBI vine, der var stand-in for Jørn S. Larsen.

 

 

---------o0o---------

Morgenjulesang 2019

Tirsdag 3. december 2019 blev juletraditionerne sat igang med morgensang i Aktivitetshusets forhal, hvor Peter Trebbien akkompagnerede de fremmødtes skønsang på klaver.

 

---------o0o---------

 

 

SøndagsCafé 24. november 2019.

 

 

SøndagsCafé collage

Søndag var der igen SøndagsCafé i festsalen, og de mange fremmødte blev underholdt af bl.a. Silly Sisters ledsaget af de sædvanlige uovertrufne spillemænd.

 

---------o0o---------

 

 

Aktivitetshusets 30 års fødselsdag

5. november 2019.

 

 

Aktivitetshusets 30 års fødselsdag

En kølig tirsdag i november fejrede Aktivitetshuset sin 30 års fødselsdag med maner. De mange fremmødte blev modtaget i receptionshallen med en flash mob af Dragør Koret, hvorefter gæsterne blev beværtet med chokolader og bobler. Vores Hanne bød velkommen og fortalte om huset i dag, hvorefter Carsten Westring i den grad indførte os i husets historie og tilblivelse. Senere blev gæsternes snak afbrudt af piber og trommer, da Den Kongelige Livgardens Tambourkorps marcherede ind på parkeringspladsen, og gav en 20 minutters koncert til alles fornøjelse. Dagen afsluttedes med lotteri og fødselsdagssang.

 

---------o0o---------

 

 

 Borgerforeningens præmie udtrukket

1. november 2019.

 

 

 Vinder af Borgerforenings hovedgevinst

 Fredag blev vinderen af Borgerforeningens hovedpræmie udtrukket, og fik overrakt en chek på 1.500,- kr.

 

 

---------o0o---------

 

Gallafest lørdag 26. oktobner 2019.

 

Gallafest 26 10 2019

Lørdag var der lejlighed til at trække i festtøjet, og pudse det gode humør op, da syngepige Vibeke Lauth og kapelmester Allan Steen sørgede for underholdningen til Aktivitetshusets gallafest. Det blev en hyggelig og festlig eftermiddag, som afsluttedes med en fælles "Skul´ gammel wenskaw rein forgå".

 

---------o0o---------

 

 

Lokaleplanlægning 17. oktober 2019.

 

 

 

Lokaleplanlægning 2019

Torsdag i uge 42 fik vores flittige damer i receptionen styr på lokaleplanlægningen, så alle sæsonens aktiviteter har et sted at være.

 

---------o0o---------

 

 

Operette i festsalen 22. september 2019.

 

  

Operette collage

Søndag underholdt et lille operetteensemble det fremmødte publikum med de kendte toner fra bl.a. Sommer i Tyrol.

 

---------o0o---------

 

 

 

Inspirationstur 19. september 2019.

 

 

Sølyst collage

Aktivitetshusets inspirations tur gik i år til Sølyst i nordsjælland, hvor alle deltagere fik en dejlig dag i strålende sol.

 

---------o0o---------

 

Søndagscafé 15. september med RubberBand

Billeder af Rubbarband, publukum og H¨fner El-Bas

Billeder herover. Øverst tv: Fra v. Birger Svanholt (på "Paul McCartney" bas), Bo Langhoff, Peter Wittorff og Søren Dahlberg. Øverst th: Entusiastisk publikum (når musikken spillede). Nederst tv: SÅ blev der rock'et til "I SAW HER STANDING THERE", og "SHE LOVES YOU, YEAH, YEAH...". Nederst th: Den legendariske Höfner el-bas, denne dog til "højre hånd").

Akustisk koncert med RubberBand for næsten fulde huse.

Der var højt humør, og der blev rock'et og sunget med på alle de fantastiske Beatles hits, som vi alle kender fra vor ungdom i 60'ne. Ca. 80 tilskuere var vidne til en forrygende koncert med RubberBand, som i år kan fejre 40 års jubilæum. RubberBand spiller udlukkende "The Beatles", og for første gang gav de en akustisk koncert - det gjorde de rigtig godt! En herlig eftermiddag i selskab med et rigtig oplagt band!

 

---------o0o---------

 

Besøg fra Sverige 12. september 2019.

 

 

Svenskere sept 2019

Aktivitetshuset havde 12. september 2019 besøg af  20 embedsmænd fra Halland i Sverige sammen med repræsentanter fra Healts Care Danmark. 

Alle deltagere udtrykte stor glæde omkring besøgets forløb, og ville tage viden med hjem omkring frivillighed og anvendelse af fondsmidler.

 

---------o0o---------

 

 

Frivillig Fredag 30. august 2019.

 

 

Frivillig Fredag 30 08

Den sidste fredag i august fremviste byens ildsjæle endnu engang deres færdigheder i teltet på Dragør havn. I lokalarrangementet "Frivillig Fredag" var Dragørs Aktivitetshus naturligvis også repræsenteret, og der var bred opbakning til begivenheden af husets mange frivillige.

 

---------o0o---------

 

 

 

Grisefest tirsdag 28. august 2019.

 

 

Grilldag 28 august

Tirsdag eftermiddag var der igen tændt op i grillen på terrassen, hvor Theis kræsede om de fremmødte med lækre ristede grise med tilbehør, og efterfølgende kaffe og kage.

 

---------o0o---------

 

Kinesisk delegation på besøg

21. august 2019.

 

Kinesere på besøg august 2019

Aktivitetshuset havde 21. august besøg af 10 kinesiske embedsmænd og lokalpolitikere fra Zhejiang Provinsen, der ligger 240 km. fra Shanghei.

Gruppen, der først var blevet modtaget på rådhuset, udtrykte stor begejstring for aktivitetshuset og den store frivillighed, som er uden sammenligning til kinesiske forhold.

 

---------o0o--------- 

Seniornetværket Malmö på besøg

20 august 2019.

 

Seniornetvgærk Malmö 2019

Aktivitetshuset havde 20. august besøg fra Seniornetværket i Malmø. Tidligere besøg fra Seniornetværket inspirerede en ny gruppe til at opleve aktivitetshuset, hvor der denne gang kom 15 personer.

 

 ---------o0o---------

Så er lydavisen blevet let tilgængelig.

10. juli 2019.

 

Lydavisen 2019

De flittige lydavisfolk og Aktivitetshusets tekniske chef Ole Larsen fejrer, at et længe næret ønske om at lydavisen kan nås via link nu er blevet en realitet. 
Alle kan nu få glæde af lydavisen uden at have en speciel afspiller, blot man har adgang til en pc via linket wiedergaarden.dk/lydavis

 

---------o0o---------

Svendeprøve i Smedeværkstedet

23. maj 2019.

 

Leises havelåge Set Sket

 Ved sæsonafslutningen kunne en af smedeværkstedets ny "piger", Leise Svane Andersen, præsentere sit svendestykke: En smuk havelåge med vikingemotiv. Vi glæder os til at se den på sin rette plads.

 

---------o0o---------

 

 

Vinsmagning af sommerens vine.

 

Vinsmagning i maj 2019

Tirsdag 21. maj 2019 var der vinsmagning i Aktivitetshuset, hvor Søren fra Meny gav prøver på sommerens vine.

---------o0o---------

 

Indoor cycling i Aktivitetshuset

er nu en realitet.

 

Indoor cycling Set Sket

14. maj 2019 er de længe ventede Indoor cycling-hold etableret og igang, og der køres med stor entusiasme så ruderne dugger.

 

---------o0o---------

 

Besøg af 50 pensionister fra Malmø

17. april 2019. 

Seniornetværket

Aktivitetshuset havde den 17. april besøg af 50 pensionister fra Seniornetværket i Malmø. Alle udtrykte  stor begejstring for såvel den indledende orientering som for rundvisningen i huset.
I Malmø er aktiviteterne i Seniornetværket spredt over hele byen - og man har brugerbetaling. Afskeden var præget af, at flere ville tage oplevelserne med hjem som en inspiration til udviklingen i deres kommune. (Peter Tversted)
 
 

---------o0o--------- 

Blomsterforår 2019

På en helt almindelig mandag flyttede foråret ind i Dragørs Aktivitetshus .

 

---------o0o---------

 

En eftermiddag med Erik Grip

Søndagscafé 10. marts 2019.

 

Erik Grip collage 10 03 2019

Festsalen var dækket op med kaffe og kager, og der var fyldt til sidste plads, da Erik Grip underholdt ved Søndagscaféen 10. marts. Med muntre anekdoter mellem numrene fik han hurtigt publikum med, og der blev sunget med på de gammelkendte sange... Også hans familie og barnebarn så ud til at have en hyggelig dag.

 

---------o0o---------

Fastelavn i Dragørs Aktivitetshus

mandag 4. marts 2019.

Fastelavn på Wiedergården 2019

Som traditionen byder, rides der mandag til tønden i St. Magleby, og fastelavnsrytternes puncherute lagde igen vejen forbi Dragørs Aktivitetshus. Rytterne sang de traditionelle skålsange, og udbragte Dragørskålen for huset og dets brugere, inden de drog videre til næste stop.

 

 ---------o0o---------

Glemmer du - så husker jeg.

Demensforedrag af Henning Kirk

22. januar 2019

 

Glemmer du så husker jeg collage

Tirsdag eftermiddag besøgte læge og foredragsholder Henning Kirk Dragørs Aktivitetshus, og de mange fremmødte fik en indgående gemmengang af hjernens funktioner, hvad der sker, når man rammes af demens, og hvad der kan gøres for at forebygge og forsinke at det sker.

 


Slut for 2019 - tryk her for at se begivenheder i 2018


 

 


Dragørs Aktivitetshus - Wiedergården 2, 2791 Dragør - CVR: 12881517  Tlf.: 3289 0291