DRAGØRS AKTIVITETSHUS, WIEDERGÅRDEN...

...for din sundhed!


Set og sket logo     

i Dragørs Aktivitetshus

Begivenheder i tekst og billeder:

 


 2016


 

 

Søndagscafé 13. november.

Søndagscafé 13 11 2016

Selvom temperaturen udenfor var i den kølige ende af skalaen, var stemningen varm, da caféen endnu en gang lagde lokaler til en hyggelig søndagscafé. Silly Sisters og de ukuelige spillemænd sørgede for underholdningen.

---------o0o---------

 

Speakers Corner 2. november.

Velkomst til Speakers Corner

Spekers Corner 2nov 2016 1 

Emnet i Speakers Corner`s foredragsrække var denne gang Vietnam ved Jytte Zaar. Det er tydeligt, at Jytte har en stor viden om Vietnam gennem sine mange rejser derud.

Foredraget vidnede om en stor social indignation.

Vi hørte bl.a., hvordan Jytte gennem besøg på hospitaler blev vidne til et stort behov for hjælp i behandlingen af børn med et hørehandicap. 

Jytte formidlede, gennem firmaer i Danmark, hjælp til nye behandlingsmuligheder med bl.a. nyudviklede høreapparater og software til indstillinger af apparaterne.

Foredraget berørte også konsekvenserne af den ulykkelige Vietnamkrig og Vietnamesernes modstand i krigen. Ligeledes åbenbaredes for os, gennem billeder og Jytte,  en gammel og stolt kultur altid parat til at rejse sig og leve videre med disse gaver.

Foredraget afsluttedes med Rejseklubben 60+ Wiedergårdens rejse til Vietnam. Igen smukke billeder, gode fortællinger fra en rejse og stor nærhed i rejseselskabet.

Det var tydeligt, at der var lagt et stort stykke arbejde i planlægningen af denne rejse.

Vi glæder os til næste Speakers Corner og glæder os til at se dig.

Vi ses onsdag d. 1. Februar 2017. Emnet er ikke helt på plads, så orienter dig på Wiedergårdens hjemmeside eller opslag i huset.

Henning B. 

---------o0o---------

 PH-viser i Aktivitetshuset 12. oktober.

PH 1

12. oktober 2016 underholdt Nina Raaschous trio en fyldt festsal med 18 dejlige PH-Viser.

---------o0o---------

 

FRANSK VISIT 27. september.

Fransk besøg 27 09 2016

Tirsdag den 27. september blev en spændende dag i Aktivitetshuset. En fransk delegation, bestående af 35 ledere fra sammenslutningen af private plejehjem, var på besøg.

Gæsterne blev orienteret om huset – om frivilligheden og om det aktive medborgerskab i et bredere perspektiv.  Interessen var stor, især omkring Aktivitetshusets rolle i forhold til omsorgscentret Enggården, hvor der er brede samarbejdsrelationer, herunder besøgsvennernes aktiviteter på Enggården. Senere gik turen videre til bl.a. Københavns Kommune og Aalborg.

 ---------o0o---------

 

Aktivitetsledermøde 23. september.

Aktivitetsledermøde 23 09 2016

23. september 2016 var der aktivitetsledermøde, hvor der blev luftet nye ideer og forslag til ændringer/forbedringer.

---------o0o---------

 

Knoglestærk -træning der styrker din krop

22. september.

Knoglestærk 22 09 2016

22. september 2016 var der gang i et specielt motionshold: "Knoglestærk".  Her blev der, under kyndig vejledning af instruktøren og et par friske unge "fysser", trænet øvelser der primært tilgodeser styrke i knogler og muskulatur. Deltagerne havde en sjov og givende dag på gulvet i træningssalen.

---------o0o---------

 

Besøg fra Japan 22. september.

Japanske borgmestre 22 09 2016

Aktivitetshuset havde den 22. september 2016 særdeles fint besøg.  En delegation fra Amori i Japan, hovedsageligt bestående af 25 borgmestre, blev budt velkommen af Dragørs borgmester. Gæsterne udtrykte deres begejstring for aktivitetshuset efter en grundig information og en rundvisning, hvor gæsterne bl.a. fik opfyldt deres ønske om at se en ældrebolig”.

---------o0o---------

 

Regitzes hjerneudfordring 21. september.

Regitze Siggårds hjerneudfordring

Onsdag 21. september 2016 havde Rigitze Siggård fra Falck Healthcare langt vejen forbi Aktivitetshusets festsal, for gennem et særdeles livligt foredrag at udfordre vores hjerner. Normalt er foredrag noget man sidder ned og lytter til, men i dette tilfælde blev alle fremmødte aktiveret i en grad, så festsalens gulv mere mindede om en legestue end en foredragssal. Det blev en særdeles morsom, og på alle måder givtig eftermiddag.

---------o0o---------

 

Kaffe & Kage klubben.

Kaffe og kage klubben

 Et nyt initiativ har set dagens lys i Aktivitetshuset... Kaffe & Kage klubben.   Ideen er undfanget af Maria Nube, der har startet klubben op som et alternativ til de, som måske sidder alene derhjemme, men hellere vil drikke sin kaffe eller te i hyggeligt selskab med ligesindede. Der kræves ingen forudsætninger andet end ønsket om en behagelig eftermiddag sammen med andre. Her tales om alt mellem himmel og jord, og alle kan deltage.

Klubben er åben hver anden onsdag 15.00 - 17.00.

---------o0o---------

 

Hygge på en helt almindelig dag i september.

Hygge i Aktivitetshusets have

 Her midt i september er vi velsignet med et fantastisk sensommervejr, som bliver nydt i fulde drag på Aktivitetshusets terrasse.

 ---------o0o---------

 

Besøg fra Skåne 14. september.

Besøg fra Skåne 14 sept 2016

Onsdag 14. september 2016 fik Aktivitetshuset besøg af en delegation af medarbejdere fra forskellige aktivitetscentre i Malmø og omegn. De var interesseret i at se, hvor godt vores faciliteter fungerer, og var overraskede over, at det meste af det arbejde der udføres, sker på frivillig og ulønnet basis.

---------o0o---------

 

Mindbooster-start.

Mindboosting startprogram 2016

Så er Mindbooster-programmet sat i søen, og de første møder og motionsaktiviteter er i gang. Stig Pramming har informeret og instrueret, og Irene Gjerka, Evald Andersen og John Sørensen har startet motionsdelen op.

 ---------o0o---------

 

Speakers Corner 7. september.

Ethiopien - De Brændte Ansigters Land

Ethiopien 7 sept 2016

 Onsdag 7. september 2016 holdt Per G. Larsson foredrag og viste billeder fra sin rejse til Ethiopien. Desværre var dette sammenfaldende med Mindbooster præsentationen, som havde suget en stor del af tilhørerne til sig. De fremmødte blev imidlertid ført gennem De Brændte Ansigters Land med grundig baggrundsinformation og fine billeder.

---------o0o---------

 

Mindboosting præsentationsmøde 7. september.

Mindboosting presentation 7 sept 2016 Set Sket

Onsdag 7. september 2016 havde Aktivitetshuset besøg af lægerne Stig Pramming og Henning Kirk. De præsenterede deres Mindboosting-program, som er tænkt som et kombineret motions- og hjernetræningsforløb, der løber over seks uger. Der var en overvældende tilslutning, og mange var interesseret i at deltage. Desværre var der kun plads til 10 på holdet, så  gennem interviews er en del sorteret fra. 

---------o0o---------

Grilldag i Dragørs Aktivitetshus 23. august.

Grilldag 23. august 2016

23. august 2016 holdt aktivitetshuset grilldag. Vejret viste sig fra den bedste side, og kantine-Theis og pigerne havde kræset op for alle de fremmødte med hele tre grise, som blev tilberedt i de opstillede grillovne, og indtaget i højt humør ledsaget af sang og Bente Thers´ harmonikamusik.

---------o0o---------

 

Aktivitetshuset Teglporten i Rudersdal

på besøg i Dragør 13. juli.

Teglporten på besøg

Den 13. juli  2016 var brugerrådet vært for brugerrådet og aktivitetsleder ved Aktivitetscentret Teglporten i Rudersdal Kommune - på en dejlig solskinsdag, hvor lyttende og engagerede gæster, i særlig grad, satte focus på frivillighed og struktur i vort hus.

---------o0o---------

 

 

Dragør Kommunes skovture 2016

Igen i år arrangerede Dragør Kommune skovture for byens pensionister. Det var 4 frivillige, Jytte Zaar, Bente Tersbøl, Hanne Stockbridge og Helle Bjorholm fra Aktivitetshuset, der havde planlagt og gennemførte turene for knap 200 pensionister. Der var i år fire forskellige ture at vælge imellem. Der var noget for enhver smag, lige fra storby sightseeing hinsidan, til en sejltur på en af Danmarks smukkeste søer.

Lyngby tur 2016

Tur 1: Sejltur på Lyngby Sø

Turen gik til Lyngby Sø, hvor vi bl.a sejlede ”under den hvide bro” på Lyngby Sø, og dernæst Mølleåen. Sejlturen sluttede ved den gamle smukke ”Nybro Kro”, der ventede med dejlig frokost.Turen fortsatte videre til Frilandsmuseet, hvor vi nød museet fra hestevogn eller til fods. Vi tog en lille stikprøve på alderen hos deltagerne på denne tur. Gennemsnitsalderen var 78 år. Vi havde det smukkeste danske sommervejr til turen.

------ o0o ------

Malmö tur 2016

Tur 2: Eftermiddagstur til seværdigheder i Malmö.

En dejlig tur med interessante oplevelser hinsidan. Turistfører Hanne Stockbridge tog os på sightseeing i bus rundt i Malmö, hvor vi bl.a spadserede en tur i Piledamsparken, og besøgte den smukke Sct. Petri Kirke. Turen fortsatte til Restaurant Ribersborg, der stod klar med en lækker rejemad.

Inden turen atter gik mod Danmark, så vi nærmere på den imponerende bygning, som kan ses fra Dragør, nemlig Turning Torso. Vi havde fantastisk vejr til turen.

----- o0o -----

Gavnø tur 2016

Tur 3: Næstved, Karrebæksminde og Gavnø slot.

Turen gik med bus til Næstved, og herfra sejlede vi med M/S Friheden mod Gavnø Slot, hvor der var mulighed for at se et par værelser på slottet, slotskapellet og den smukke park med bl.a. ”sansehave”, sommerfuglehus og bjerggeder.

Vi gik atter ombord på båden og sejlede videre mod Karrebæksminde, hvor vi fik serveret frokost og senere Othellolagkage ombord.

I Karrebæksminde/Enø gjorde vi et lille stop, hvor vi nød et køligt glas hvidvin, som Føtex havde doneret. Der var en fantastisk stemning på hele turen, og både Borgmesteren og vejret var med os.

----- o0o -----

Frederiksværk tur 2016

Tur 4: Tur til Frederiksværk og Knud Rasmussens hus.

Helle Bjorholm var turistfører på denne tur til Danmarks første planlagte industriby, og til vores berømte polarforsker Knud Rasmussens hus tæt på Hundested.

Vi oplevede denne enestående polarforskers hus, herunder hans intime ”arbejdshule” med pejs og varme farver, som er åbnet for første gang for publikum.

Næste stop blev Ølsted Kro syd for Frederiksværk, hvor vi havde bestilt middag.

Frederiks Værk er den industriby Frederik d. V grundlagde med et krudtværk og et kanonstøberi i 1756. Herfra leveredes titusindvis af kanoner, krudt og kugler til det danske militær, bl.a. under Englandskrigene og krigen 1864.

Vi så også Krudtværkmuseet, et industrielt mindesmærke på internationalt niveau. Det lille frilandsmuseum er et af verdens fineste bevarede krudtværker med bygninger og arbejdende maskiner - hvoraf nogle drives af vandhjul.

Vi kørte bl.a gennem Amagerhuse, Tømmerup og Ullerup og fik historien bag, hvordan de også var kommet på landkortet i Nordsjælland.

Vejret holdt, selvom København led under skybrud.

---------o0o---------

 

Vinsmagning 310516

Ca. 32 havde fundet vej til Aktivitetshusets vinsmagning i samarbejde med MENY v. Søren Møller Jensen og Gobi Vin v. Jørn Steen Larsen.

Der var 11 dejlige vine fra 6 forskellige lande at smage på - spændende fra liflig rosé, hvidvin, rødvine, bl.a. Amarone, til en sød Beerenauslese Rosé. Undervejs underviste Jørn os i, hvordan en rigtig sommelier åbner en flaske vin.

Fint arrangement med rigtig god vin.

---------o0o---------

 

Aktivitetsledermøde 18. maj 2016

Aktivitetsledermøde 2016

50 aktive aktivitetsledere var mødt op til aktivitetsledermødet 18. maj 2016, og havde en hyggelig dag med gensidig information.

---------o0o---------

 

Speakers Corner 4. maj 2016

Indtryk fra en rejse i biblens fodspor

I Biblens fodspor webside

Den første onsdag i maj viste Henning B. Christensen billeder og film fra sin og Irenes rejse til Mellemøsten under titlen "Indtryk fra en rejse i biblens fodspor".

Med fine fotos og en interessant videofilm blev vi ført gennem et religiøst univers, som de havde oplevet på tæt hold i det oprindelige miljø. Det hele blev bundet sammen af ledsagende fortællinger.

Efterfølgende var der flere af de fremmødte der bød ind med egne beretninger,   og adskillige spørgsmål til både rejsen og den aktuelle højspændte situation resulterede i en debat, som sandsynligvis kommer til at danne grundlag for et særskilt arrangement under Speakers Corner.

 Speakers Corner holder pause for sommeren, men starter op igen 7. september 2016, hvor Per Larsson vil guide os en tur gennem Ethiopien, og 5. oktober 2016 kan vi blive opdateret på europæisk rumfart ved Karsten Skyum.

---------o0o---------

 

Besøg fra Malmö 13. april

Besøg fra Malmö 13 04 2016

Den 13. april 2016 havde vi besøg af 25 brugere og aktivitetsledere fra Afdeling for Områdeudvikling i Malmø. 
Gæsterne udtrykte begejstring for vores hus og hentede dermed inspiration til videreudvikling af egne aktiviteter.
 

Speakers Corner 6. april

Stafet For Livet

Stafet

 6. april 2016 havde Aktivitetshuset debut på et nyt tiltag. Vi kalder det Speakers Corner, og det giver alle en mulighed for at komme til orde med hvad som helst.  "Åbningsnummeret" var Videogruppens film om Stafet For Livet fra 2015, og den blev ledsaget af kommentarer fra videogruppens Knud Abildgren og medarrangør af Stafet For Livet, Karsten Skyum Pedersen. Peder Roikjer bandt et par afsluttende bemærkninger på arrangementet. 

Det er tanken, at der skal være et arrangement hver første onsdag i måneden, så længe interesserede byder ind med emner. Næste gang 4. maj 2016 kl. 13.00 i festsalen.

---------o0o---------

 

 Aktivitetshuset har fået ny vinduer

Ny vinduer ny

Henover årets første måneder er vinduerne i huset blevet udskiftet med ny og moderne modeller.

---------o0o---------

Loppemarked i Aktivitetshuset

6. marts 2016

Loppemarked Set og Sket 

 På en sludmættet søndag, hvor enhver indendørsaktivitet er det indlysende alternativ til en spadseretur på engen, havde Aktivitetshuset valgt at arrangere loppemarked i festsalen. Der var da også rigtig mange der havde valgt at lægge vejen forbi, for at se det store udvalg af ting dels fra de hjemlige gemmer, og dels egne produktioner fra aktivitetshusets værksteder. Selv forhal og receptionen måtte tages i brug for at få plads til det hele.

---------o0o---------

 

Inspirationsbesøg fra udenbys Aktivitetshuse

Inspirationsmøde

Onsdag 2. marts 2016  havde holdet fra decoupage og fletteriet besøg fra udenbys aktivitetshuse, som gerne ville se, hvordan det foregår i Dragør, og selv vise hvad de duede til.

---------o0o---------

 

Så blev Væveren 25 år, og udkom samtidig som nr. 100

24. februar 2016

Væverfest Custom

Under stor festivitas, med skumvin,  chokolade og taler, blev udgivelsen af Væver nr. 100 fejret d. 24. februar.

---------o0o---------

 

Fastelavn i Aktivitetshuset 8. februar.

Fastelavnsryttere i Wiedergården

Fastelavnsrytterne lagde, traditionen tro, vejen forbi Aktivitetshuset på deres punche-rute.

---------o0o---------

 

Gourmetaften i Caféen 4. februar.

gourmetaften Custom

 Den fjerde februar havde Theis og hans personale i Caféen sammensat en fantastisk gourmetmiddag.
Det var bare perfekt alt sammen!


Slut for begivenhederne i 2016.
Vil du se 2015? tryk her...


 


Dragørs Aktivitetshus - Wiedergården 2, 2791 Dragør - CVR: 12881517  Tlf.: 3289 0291