DRAGØRS AKTIVITETSHUS, WIEDERGÅRDEN...

...for din sundhed!

Set og sket logo     

i Dragørs Aktivitetshus

Begivenheder i tekst og billeder:


2017


 

 

 

Så laves der juledekorationer
6. december

 Juledekoration 2017 Collage

I dag blev der kreeret og monteret juledekorationer, som skal pynte på julebordene rundt omkring i huset.

---------o0o---------

 

 

Besøg fra Tokio
21. november.

Besøg fra Tokio 21 11 2017 

Tirsdag formiddag havde aktivitetshuset fornemt besøg fra Tokio, nemlig former deputy chief cabinet secretary member of the house og councillors.

Gruppen bestod af lokalpolitikere og en enkelt leder af et hospital.

Fra tidligere besøg i Danmark er der udgivet en bog, hvor også aktivitetshuset er beskrevet. Bogen blev givet aktivitetshuset som gave. 

---------o0o---------

 

Søndagscafé 19. november.

SøndagsCafé 19 11 2017 

Café Wieder var endnu engang rammen om den traditionelle "Søndags Café", hvor gæsterne kunne hygge sig med hinanden, og bl.a. blive underholdt af Silly Sisters.

---------o0o---------

 

Besøg fra Japan 14. november.

Japansk besøg

Tirsdag havde Aktivitetshuset besøg  fra Osaka i Japan, hvor 15 medarbejdere ved plejehjems- og rehabiliteringsområdet i Osaka viste stor interesse for huset og for den omfattende frivillighed, som ikke kendes i Japan. Især gjorde det indtryk, at så mange ældre havde ressourcer til at drage omsorg for kommunens ældre medborgere.

---------o0o---------

  

 Auktionshuset Lauritz.com på besøg
8. november.
Lauritz på besøg Collage

Onsdag eftermiddag lagde Lauritz.com vejen forbi Dragørs Aktivitetshus, og festsalen var fyldt med forventningsfulde borgere, som håbede på at deres medbragte klenodier er så meget værd, at jordomrejsen og resten af deres dage er økonomisk sikret. 

---------o0o---------

 

Så er der fuglehuse ! - 8. november.

Hennings Fuglehuse Collage

Onsdag var endnu en serie af Hennings populære fuglehuse klar til afhentning, og de forventningsfulde aftagere fik det fine eksemplar med hjem, som de havde bestilt. 

---------o0o---------

  

 Halloween-forberedelse 3. november. 

Halloween fest collage

Fredag blev der forberedt til Halloween-festen.

Se billederne fra festen HER

---------o0o---------

 

Speakers Corner ned Karsten Skyum Pedersen

"Up in Space" -  1. november. Karste Skyum Pedersen SpaceX

Onsdag sluttede Speakers Corner efterårssæsonen med besøg af Karsten Skyum Pedersen, som holdt et meget interessant foredrag om satellitter og europæisk rumfart.
Vi fik masser af ny viden om alt det isenkram, der drøner rundt ”up in space”.

Tak til Karsten for en underholdende eftermiddag.

---------o0o---------

 

Valgmøde 24. oktober. Valgmøde i Aktivitetshusets festsal

Valgmødet blev dækket af TV2 Lorry og Amagerbladet, idet det var specielt interessant, at Dragør er den kommune i regionen med flest repressenterede partier i forhold til pladser i Kommunalbestyrelsen.

---------o0o---------

 

Bordtennis fjolleturnering 20. oktober.

Bordtennis Fjolleturnering Kollage

Fredag var der atter fjolleturnering for bordtennisholdet, som gennemførte de krævende kampe trods de indlagte handicaps og forhindringer. Præmierne blev sponseret af "genbrugen".

---------o0o---------

 

Speakers Corner 12. oktober.
Bente Thers´ foredrag om sit liv på Saltholm.

Saltholm 12. okt. 2017 

Denne gang havde Speakers Corner inviteret Bente Thers til at holde sit foredrag om sin tid på Saltholm som krokone.

Det blev en stor eftermiddag. Tydeligt var det, at Bente virkelig endnu er forankret i sin historie på Saltholm.

Alle blev forført, ca. 80 deltagere, som blev trukket med ind i Bentes tidslomme omkring hendes familie og det store arbejde at drive en kro på Saltholm.

Alt var primitivt. Råvarerne til sandkagen var indsamlede mågeæg fra øen, bilakkumulatorer drev fjernsynet, drikkevandet blev sejlet over fra Kastrup ja fantasien satte ingen grænser for dette liv.

Kroen var godt besøgt i disse år, bl.a. af jægere fra fastlandet, som overnattede og blev underholdt med Bentes virtuose spillen på harmonikaen. Aftenerne kunne godt blive lange.

Familier fra Dragør, Kastrup og København besøgte også kroen flittigt. Det var travle somre.

Historien om øboernes aktivistiske modstand mod lufthavnsbyggeriet var af stor klasse.

Alt dette foregik medens Bente passede sin familie, undervisning, lægegerning, sutteflaske til lam, tømte sine ruser i kalkgraven for ål og meget mere.

Alt på forbilledlig vis og med stor kærlighed, energi og stort overskud. 

---------o0o---------

 

"Glimt af Dragørs historie fortalt gennem kongeskjolde"

- et foredrag 10. oktober.

Skyttelauget 90 år 

Tirsdag præsenterede Dines Bogø og Claus Ehlers bogen "Glimt af Dragørs historie fortalt gennem kongeskjolde". Bogen blev udgivet i anledning af Dragør Borgerlige​ Skyttelags 90 års fødselsdag, og arrangementet blev afholdt i samarbejde med Lokalhistorisk Forening.

---------o0o---------

 

Besøg fra Korsagergård i Vallensbæk
10. oktober.

Vallensbæk brugerråd 1

Vallensbæk brugerråd 2

Tirsdag fik Dragørs Aktivitetshus besøg af brugerrådet fra aktivitetshuset Korsagergård i Vallensbæk, som ønskede at få ny inspiration til aktiviteter og metoder.

---------o0o---------

 

Bordtennisturnering 3. oktober.

Bordtennisturnering 2017

Tirsdag aften blev der spillet en bordtennisturnering i Aktivitetshusets festsal mellem unge fra "Klub Dragør x2791" fra Elisenborg og et udvalgt hold fra Dragør Aktivitetshus. For at styrke og honorere netværket mellem gamle og unge havde kommunen sponsoreret præmierne. A-gruppens vindere blev "de gamle", og i B-gruppen vandt drengene fra Elisenborg. I begge grupper var præmierne gavekort til Ama´r Sport.  1. pr. = 300,- kr.,  2. pr. = 250,- kr. og 3. pr. = 200,- kr.

Resutaterne: Voksne: 1. John, 2. Hans, 3. Jens.    

Drenge:  1. Sofus, 2. Giorgio, 3. Noah V.

---------o0o---------

 

Besøg fra Ukraine 3. oktober.

Besøg fra Ukraine den 3. oktober 2017

Aktivitetshuset havde 3. oktober 2017 et interessant besøg af gæster fra Ukraine – en delegation bestående af en ledergruppe indenfor den sociale sektor, herunder med relation til økonomi.
Gæsterne viste stor interesse for husets aktiviteter, hvor især motion og multimedie gav anledning til flere spørgsmål.
 

----------o0o---------

 

Aktivitetshusets Venners generalforsamling
27. september.

Aktivitetshusets venner Generalforsamling 2017

På en velbesøgt generalforsamling i Aktivitetshusets Venner blev den ny bestyrelse valgt med flg. personer. Formand: Evald Andersen,

4 bestyrelsesmedlemmer: Jacob Løve, Hanne Vestmar, Britta Baumann og Else Fadum, plus 2 supleanter: Børge Jensen og Peder Roikjer. 

---------o0o---------

 

Start på knogletræningsprogrammet
21. september.

Knogletræning igang 2017

Knoglestærk underviser knogletræningsholdene, så de er klar til efterårets øvelser.

---------o0o---------

 

Virtual reality i Aktivitetshuset
20. september.

Virtual Reality 2017 

I dag fik man lov til at prøve Virtuel reality på egen krop. Firmaet Khora havde stillet flere stationer op, så man bl.a. kunne tegne og gå rundt om tegningen, komme en tur ud i verden, ride i det vilde vest og fange cowboys, mens man styrede farten på en kondicykel.

---------o0o---------

 

Besøg fra Albertslund 15. september.

Besøg fra Albertslund15 09 2017 

Fredag 15. september havde Aktivitetshuset besøg af medarbejdere og frivillige fra Albertslund kommune, hvor aktiviteterne er forankret i afdelingen for Sundhed, Pleje og Omsorg. Gæsterne, der kunne fortælle, at aktiviteterne for ældre i Albertslund er spredt over flere steder i kommunen, fik et godt indtryk af vort hus, hvor såvel mangfoldigheden som frivilligheden satte mange tanker igang.

---------o0o---------

 

Besøg fra Israel - 13. september. Besør fra Israel 13 09 2017

Den 13. september havde Aktivitetshuset besøg fra Israel Assn. of Old Age Homes & Long Term Care Facilities, hvor ledere indenfor den israelske plejesektor viste stor interesse for husets tilbud og den store grad af frivillighed.

---------o0o---------

 

Informationsmøde for nye brugere

13. september. Infomøde 13 09 2017 Collage

Onsdag var der atter indbudt til informationsmøde i festsalen for nye brugere. Der var pænt fremmøde af interesserede, og lederne for husets mange aktiviteter fortalte om de talrige muligheder nye brugere har for at få en meningsfuld og afvekslende hverdag.

---------o0o---------

 

Køkkenindvielse - 12. september.

Køkkenindvielse 12 09 2017 collage 

Tirsdag blev vores nye køkken åbnet og indviet med pomp og pragt. Dragørs borgmester klippede den røde snor assisteret af Hanne Berthelsen, og overvåget af et stort fremmøde af husets brugere og representanter fra Dragør Kommune, Velux Fonden, Nordea Fonden og A.P. Møller Fonden. Efterfølgende blev der vist rundt i de ny faciliteter, og budt på kransekage og "bobler".

---------o0o---------

 

Speakers Corner - 6. september.

Knud Abildgren Storebæltsbroen

Festsalen dannede i dag rammen om Speakers Corners arrangement, hvor Knud Abildgren fortalte om opførelsen af Storebæltsbroen, og hans eget engagement i dele af konstruktionen. Vi blev ført igennem byggeprocesser, tekniske informationer og tests, og fik som afslutning en filmet tur gennem togtunnellen.

---------o0o---------

 

Frivillig Fredag - 25. august.

Frivillig Fredag Collage

Til Frivillig Fredag fremviste Dragørs Aktivitetshus adskillige af husets aktiviteter, bl.a. stensliberne, besøgsvennerne, lancier, video, bordtennis, 3D-kort, skak, fletteri m.m. Kenneth Gøtterup bød velkommen, og så gik det ellers løs med dans og aktivitet. Det blev en rigtig fin dag, hvor huset blev representeret på smukkeste vis.

---------o0o---------

 

Grilldag - 22. august.

Grilldag 22. august 2017

Endnu engang var der indbudt til grilldag, hvor Theis fra caféen tilberedte helstegt gris fra hele fire store griller. Der var stort fremmøde og fint vejr, og en enkelt lille byge kunne ikke ødelægge den gode stemning.

---------o0o---------

 

Køkkenet klar til brug.

Køkkenkollage

Så er arbejdet med det ny køkken færdigt, og faciliteterne klar til at blivet taget i brug.  - Husk indvielsen tirsdag 12. september 2017 kl. 15.15.


---------o0o---------

 

Vinsmagning med Kastrup´s
30. maj.

Vinsmagning 30 05 2017

Tirsdag 30. maj 2017 blev igen smagt på vine... denne gang med Kastrup´s på Kongevejen som vært. 

---------o0o---------

 

Billardmesterskabet - 16. maj.

Billardmesterskab 2017 collage

Tirsdag 16. maj 2017 afholdt Billardgruppen mesterskabstournering, som gik over flere spændende spil. Vinder blev Arne Normann med Bente Thers på andenpladsen. Begge vindere fik overrakt fine præmier af formand Keld Sørensen.

---------o0o---------

 

Høreforedrag med Henrik Strube.
2. maj.

Høreforedrag 02 05 2017

2. maj 2017 holdt Henrik Strube et foredrag om hørelse, tinitus og musik. Som suplement havde han et par skrivetolke med på sidelinien.

---------o0o---------

 

Foredrag om Positiv Psykologi
20. april.
Mads Qwist Psykologi

20. april 2017 kom Mads Qwist, coach mm., og gav os sit bud på positiv psykologi. Et energifyldt foredrag, hvor vi blev inspireret  til at være åbne og nærværende. Ét nøgleord var nysgerrighed, som indgangen til mange forskellige interessante og lærerige oplevelser.

Mads Qwist illustrerede med sin elevator, at vi nogle gange er nede i kælderen, og andre gange er vi i penthouse, og beskrev begge dele som en naturlig del af livet. Accept og flow er nøgleord. Det handler meget om sindet. Tro på det og få det til at ske. 

Tanken er også, at vi kan bidrage til, at andre kan have det godt. Medarbejdere, der har det godt, præsterer bedre. Filosofien er eviggyldig, hvad enten det gælder på jobbet, i familien, blandt venner... kort sagt overalt.

---------o0o---------

 

Jubilæum i Skrivegruppen.

Møde nr. 100 - 19. april.

Skrivegruppen 19 04 2017 hjemmeside

Onsdag 19. april 2017 afholdt Skrivegruppen sit møde nr. 100.   Gruppens medlemmer har siden januar 2010 trofast mødt op, og skrevet om alt mellem himmel og jord. Medlemmerne er fra venstre: Helle Steffen, Aase Jensen, Jørgen Madsen, Nadia Langhoff, Flemming Rigét, Hanne Witschas & Peder Roikjer

---------o0o---------

 

Besøg fra Fårevejle 19. april.

Besøg fra Fårevejle 19 04 2017

Onsdag havde Aktivitetshuset besøg fra Fårevejle, hvor den lokale forening, Aktive Pensionister, som var repræsenteret ved bestyrelse og suppleanter, hentede inspiration.
Byens aktivitetshus er forankret i foreningen. Begejstringen var stor, og mange impulser blev taget med hjem.

---------o0o---------

 

"Store og små øjeblikke"

Speakers Corner 5. april.

Speakers Corner 5. april 2017

Speakers Corner havde besøg af Anne Grethe Lassen, som berettede om "Store og små øjeblikke" fra et 25 årigt arbejdsliv på det Kgl. Teater.

---------o0o---------

 

Borgerforeningen på besøg
13. marts

Borgerforeningen på besøg 27 03 2017

Mandag 13. marts 2017 var Borgerforeningen på besøg i aktivitetshuset, og de blev budt velkommen af Ole Larsen og efterfølgende vist rundt i huset, hvor de fik lejlighed til at se og høre om de mange aktiviteter der tilbydes.

--------o0o---------

 

Ny drejebænk på smedeværkstedet
15. marts

Ny Drejebænk

 Onsdag 15. marts 2017 modtog metalværkstedet deres "ny" drejebænk Colchester Triumph 2000, som meget velvilligt er sponseret af Velux Fonden. Det er en stor professionel og kraftfuld maskine, så værkstedet nu kan klare enhver drejeopgave. Stor tak til Velux Fonden, og til materialegårdens "drenge" for hjælp med at få den bakset ind på plads.

---------o0o---------

 

Dragør Nyt som lydavis ?

13-14. marts

Lydavisen

13. og 14. marts 2017 indledte en gruppe af Aktivitetshusets brugere første forsøgsredigering af Dragør Nyt som lydavis. Biblioteket skal ikke længere indlæse lydavisen, og det prøver disse entusiastiske mennesker så at videreføre...  Forhåbentlig lykkes det.

---------o0o---------

Franske plejehjemsledere på besøg

8. marts

Franske plejehjemsledere

Aktivitetshuset havde den 8. marts besøg af plejehjemsledere fra Frankrig, der repræsenterede såvel den offentlige som den private sektor. Blandt de oplevelser, som gæsterne kunne tage med sig hjem,var den store grad af frivillighed og den indbyrdes givende kommunikation, som kendetegner vort hus.

---------o0o---------

 

"Glimt fra kølvandsstriber"

8. marts 2017

Claus Ehlers Glimt fra kølvandsstriber

 Onsdag havde Speakers Corner atter indbudt til foredrag i festsalen, og denne gang var det Claus Ehlers, der fortalte om nylig afdøde lods Hans Bach Jeppesens selvbiografiske bog "Glimt fra kølvandsstriber". Det blev et interessant indblik i en gammel Dragør-drengs liv, som nu kan erhverves i bogform. Tak til Claus for en fin eftermiddag.

---------o0o---------

Fastelavn i Aktivitetshusetmandag
27. februar

Fastelavn 2017 Wiedergården

Fastelavns mandag fik Aktivitetshuset besøg af fastelavnsrytterne fra St.Magleby. Som traditionen byder, blev de budt på punch, og de kvitterede med et leve og en sang. Husets gæster kunne efterfølgende genvinde varmen med et glas punch, og nyde kantinens lækre fastelavnsmeny.

---------o0o---------

 

Besøgsvennerne
21. februar

Besøgsvennerne 21 02 2017

Besøgsvennerne var 21. februar 2017 gæster på rådhuset, hvor der blev holdt erfaringsmøde sammen med borgmesteren, der havde inviteret til en oplevelsesrig eftermiddag.

---------o0o---------

 

Bankospil søndag
19. februar

Banko 19 02 2017

Søndag 19. februar blev der spillet banko i festsalen. Allerede fra start var der kødannelser ved indgangen, og de mange fremmødte fik en hyggelig eftermiddag med sjov spil og mange fine præmier.

---------o0o---------

 

Astronomi og videnskab set fra en baghave i Dragør

1. februar

Speakers Corner 01 02 2017

Onsdag havde Speakers Corner et velbesøgt og meget interessant foredrag ved amatørastronom Ole Berg Nielsen. Vi kom alle ufattelig langt ud i fjerne galakser, milliarder af lysår fra vores lille klode. Man bliver helt ydmyg, og synd for de, som ikke overværede foredraget.

Tak til Ole for en meget underholdende eftermiddag.

---------o0o---------

 

Mindbooster-evaluering
31. januar

Mindboosting evaluering jpg

Tirsdag kl. 13.00 blev der evalueret på forløbet i mindbooster-programmet. Det viste sig at have været en stor succes med en forbedring på hele 33% for de bedste. Mens der blev vist film om træningsprogrammet, fejrede vi det flotte resultat med et glas champagne og dejlig fyldt chokolade.

---------o0o---------

 

"Op på dupperne"

Bridgeklubben på dupperne

I bridgeklubben har man taget konsekvensen af stolenes støjende adfærd, og gået i gang med at udskifte dupperne på stolebenene.

---------o0o---------

 

Førstehjælpskursus
onsdag 25. januar

Hjertestarterkursus 25 01 2017

Dragør Hjertestarter Laug i samarbejde med Tryg Fonden afholdt kursus i førstehjælp, hjerte-lungeredning og brug af hjertestarter. Der var et fuldtegnet fremmøde, som blev ledt gennem alle redningsfaser af formanden for hjertesarterlauget Niels Hjorth og repræssentanten for Tryg Fonden.

Først fik vi alle de teoretiske ting på plads, hvorefter der var praktiske øvelser på gulvet, så alle måtte en tur ned på knæ, og afprøve de indlærte færdigheder i praksis. 

---------o0o---------

 

Introduktion af aktiviteter for nye brugere

18. januarAktivitetspresentation 18 01 2017

Der var pænt fremmøde på dagen, hvor Aktivitetshuset havde valgt at holde åbent hus for alle de nye borgere, der kunne have lyst til at  bruge husets muligheder. Aktivitetslederne for de forskellige aktiviteter presenterede deres område i plenum, hvorefter der var rundvisning i husets lokaler.


 Slut for begivenhederne i 2017

Se 2016 ?  - tryk her.


 


Dragørs Aktivitetshus - Wiedergården 2, 2791 Dragør - CVR: 12881517  Tlf.: 3289 0291